Ректорски избори ще се проведат  във Великотърновския университет Св. св.

...
Ректорски избори ще се проведат  във Великотърновския университет Св. св.
Коментари Харесай

`Избор на ректор на ВТУ `Св. св. Кирил и Методий“

Ректорски избори ще се проведат  във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. Кандидатите са четирима. Досегашният ректор проф. Христо Бонджолов е с два поредни мандата и няма право на трети.

Изборите за управление на Великотърновския университет, които стартират в 9,30 часа, се чака да бъдат проблематични поради нелегитимната студентска квота от 69 представители, която е 16 % от състава на общото заседание, предизвести историкът проф. Милко Палангурски, който е един от четиримата претенденти за ректор. Освен него в ректорските избори вземат участие досегашните двама заместник-ректори – историкът проф. Димитър Димитров и географът проф. Димитър Симеонов, четвъртият претендент е психологът доцент Марияна Няголова. 

Изборите са съпроводени и със кавги слез изтекло заплашително известие от досегашния ректор проф. Бонджолов до трима от преподавателите в журналистическата катедра. 

Общото заседание, което с изключение на ректор, ще би трябвало да избере и собствен ръководител, и новите Контролен и Академичен съвет на Великотърновския университет, е от 426-има членове, а с цел да е законно, е необходим кворум от три четвърти. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР